Dr. Bizik Zsófia ügyvéd

Jogi tanácsadó blog

Adásvételi szerződés

CSOK 2019

Újabb jelentős kedvezmények a CSOK 2019-ben. 2019-től a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig 15 millió forintra nő a CSOK 2019 -ben 3 százalékos kamattal felvehető kölcsön összege. Tovább egyszerűsödik az eljárás is.

Elolvasom »
Adásvételi szerződés

CSOK MÓDOSÍTÁSA 2018.03.15-től

Az új CSOK módosítása sok adminisztratív akadályt, szükségtelenül korlátozó jellegű előírást kívánt megszüntetni, ez indokolta a korábbi szabályok felülvizsgálatát. Lássuk tehát, milyen szabályok változtak, hogyan alakult a CSOK módosítása 2018.03.15-től.

Elolvasom »
Adásvételi szerződés

Lakásvásárlás illetéke

Lakásvásárlás illetéke körében kedvező változás az illetéktörvényben. 2018. január 1-től az eddigi egy helyett három éven belül eladott lakáscélú ingatlanunk értékét is levonhatjuk a fizetendő vagyonszerzési illeték alapjából.

Elolvasom »
Családjog

Özvegyi jog II.

Özvegyi jog az ági (családi) vagyon és a köteles rész esetében   Özvegyi jog ági vagyonon – mikor örököl a család, mit kap a házastárs

Elolvasom »
Ingatlan

ÖZVEGYI JOG I.

Az özvegyi jog:  házastárs és a bejegyzett élettárs öröklése Özvegyi jog általános szabályai Az özvegyi jog a régi Polgári Törvénykönyv szerint – mit jelentett az

Elolvasom »