Dr. Bizik Zsófia ügyvéd

Ügyvédi munkadíj

Tájékoztató az ügyvédi munkadíjról

Az ügyvédi munkadíj szabad megállapodás tárgya.

A megbízási díj minden esetben ügytípustól függően az ügyvéd és a megbízó közötti megállapodás alapján kerül megállapításra.

A munkadíj függ az ügy bonyolultságától, értékétől, a résztvevő személyek számától, az ellátandó feladatok gyakoriságától és egyéb tényezőktől.

A munkadíjak nem tartalmazzák a költségeket, díjakat (pl. tulajdoni lapok, cégkivonatok, anyakönyvi kivonatok, és más okiratok beszerzésének átalánydíjai), illetékeket, a jelentősebb összegű utazási költséget.

Az ügyvédi megbízást az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény  30. § szabályozza, mely szerint a megbízási díjban a felek szabadon állapodnak meg.

A megbízott ügyvéd a jogszabályok határolta keretek között jogosult a megbízó érdekében eljárni. A megbízással a megbízott ügyvéd a gondos és szakszerű ügyellátásra vállal kötelezettséget.

Ingatlan adásvételi szerződés munkadíja: általában az ingatlan 0,3%-a, maximum 250.000.-Ft. ÁFA nincsen!!

Egyéb ügyekben díjazás a konkrét megbízásra tekintettel megegyezés szerint.

Amennyiben konkrét ajánlatot szeretne kapni, úgy keresse meg irodámat a honlapon található elérhetőségeken, vagy időpont egyeztetést követően személyesen. Mobilszámom: +36-20-3415708.